Auteur: www.lekkerhappen.com
Quiche met witlof en rauwe ham
Ingrediënten:
- 1 rol bladerdeeg (rond)
- 3 witlofstronken
- 2 uien
- 6 plakken rauwe ham
- 3 eieren
- 250 ml room
- peper
- zout
- bakspray
- boter
- 40 gemalen kaas
- eventueel wat veldsla vermengd met olijfolie met truffelsmaak als afwerking
Bereiding:
- Zet de oven op 180 graden om voor te verwarmen.
- Snijd de ui fijn.
- Snijd de witlof in grove stukken.
- Verwarm een pan met wat boter.
- Bak de ui glazig en voeg de witlof toe. Roer een 5-tal minuten tot de witlof wat zachter geworden is.
- Vet ondertussen een springvorm in met wat bakspray, doe eventueel nog wat bakpapier op de bodem van de springvorm.
- Leg het deeg in de springvorm en duw het ook goed aan tegen de rand van de springvorm.
- Neem een kom en kluts de eieren met de room los. Kruid met peper en zout.
- Verspreid de ui over de bodem.
- Leg dan de witlof erop.
- Giet het eiermengsel eroverheen.
- Verscheur de stukjes rauwe ham en leg ze op het eiermengsel.
- Strooi er nog wat gemalen kaas overheen.
- Zet zo’n halfuurtje in de oven.
Werk eventueel af met de veldsla.