Saucijzenbroodjes zijn extra lekker wanneer je ze zelf maakt, en met dit simpele recept heb je zo een heel bord vol!
Ook vegetariërs kunnen genieten van deze lekkernij door een vleesvervanger te gebruiken, vegetarisch gehakt dus.
Ingrediënten:
- 40 à 50 gram gehakt (eventueel vegetarisch) per saucijzenbroodje
- Bladerdeeg
- 1 geklutst ei
Bereiding:
1 – Verwarm je oven voor op 180 graden.
2 – Snijd je bladerdeeg in een evenaantal stukken. Of de helft leg je een lijn van gehakt, hierop leg je een lege plak bladerdeeg. Vouw de broodjes goed dicht.
3 – Neem een siliconen kwast en smeer een beetje geklutst ei over de bovenkant van elk broodje. Indien sommige niet goed dichtplakken kun je dit oplossen met een beetje ei.
4 – Je broodjes kunnen nu voor ongeveer 25 min de oven in. Houd ze goed in de gaten, ze zijn gaar wanneer ze goudbruin zijn.
Tip: Indien je een Air fryer hebt kun je de saucijzenbroodjes hier ongeveer 14 minuten op 180 graden in bakken.