Verse tomatensoep met peterselie
Het klinkt altijd een beetje simpel, maar zelf tomatensoep maken is echt heel erg lekker. Het is niet heel moeilijk, gezond en vooral erg lekker. Dit recept heb ik gebaseerd op een soep die ik heb gegeten tijdens een lunch bij restaurant Leiden. Er zaten lekkere variaties in deze tomatensoep ten opzichte van andere tomatensoepen die ik heb geproefd in restaurants. Tevens is deze tomatensoep veel lekkerder dan de standaard soep die je in de supermarkt koopt.
De ingrediënten
Voor deze heerlijke tomatensoep heb je nodig:
500 gram tomaten (het liefst dikke / vleestomaten)
1 ui (als je het lekker vind kun je ook kiezen voor 1,5 ui)
Peterselie
20 gram boter
0,5 liter bouillon
Foelie
Laurierblad
Peperkorrel
Gehakt (of gehaktballetjes, dit is makkelijker)
10 gram aardappelmeel
De bereiding
- Leg de tomaten in heet water en haal het vel eraf met een mesje.
- Snij de tomaten klein, evenals de peterselie en ui.
- Bak de ui en peterselie in boter en voeg de tomaten toe wanneer de ui begint te kleuren.
- Laat het geheel ongeveer 5 minuten op staan.
- Voeg de bouillon, een weinig foelie, een laurierblad en een peperkorrel toe.
- Vervolgens het gehakt kruiden en er balletjes van maken (als je niet al kant en klare hebt gekocht).
- Ongeveer 20 minuten laten trekken, de gehaktballetjes toevoegen en ongeveer 5 minuten koken.
- Bind de soep nu met het aangemaakte aardappelmeel en maak af op smaak met wat kruiden.
N.b weet je wat ook een lekkere soep is? Asperge soep. Op deze website vind je heerlijke aspergessoep recepten