Auteur: Eefsfood
Wortel muffins
Wortels, ik koop ze geregeld. Maar er blijft altijd wel een portie over. Zo’n portie die maar in de groentela ligt en op een geven moment toch echt op moet. Vorige keer maakte ik daar wortel-kokos soep van, waarvan het recept ook op kookpraat.nl te vinden is. Vandaag heb ik het restje verwerkt in lekkere muffins.
Benodigdheden (6 stuks):
250 gram geraspte wortel
80 gram spelt meel
50 gram havervlokken
3 eieren
40 gram roomboter
30 gram gewassen rozijnen
30 gram fijn gehakte walnoten
2,5 eetlepel honing
1,5 theelepel kaneel
8 gram (wijnsteen)bakpoeder
Snuifje zout
Amandelen (decoratie)
Wortel muffins
Zo maak je het!
– Vet eerst je siliconen muffin bakmat in.
– Rasp de wortel (niet al te fijn).
– Kluts de eieren los in een mengkom en voeg hier het zout en de kaneel aan toe.
– Zet de boter in een pannetje op heel laag vuur, alleen om te smelten niet om te verhitten. Als de boter gesmolten is voeg je daar de honing aan toe en zet je het vuur uit. Door de warmte lost de honing ook wat beter op.
– Voeg de wortelrasp toe aan de eieren en spatel dit door elkaar.
– Voeg dan de “rest” toe! (Havervlokken, spelt meel, rozijnen, boter-honing mengsel, walnoten en het bakpoeder).
– Meng alles door tot een beslag en verdeel dit over de 6 vormen. Decoreer met een paar amandelen.
– Bak af in een voorverwarmde oven van 190 graden voor 20 minuten.
Easy peasy!
Eén reactie
Jammie, dit zijn tenminste WORTELmuffins. Soms moet je zoeken naar een stukje wortel… Dit ga ik maken!