Auteur: www.devoedzamekeuken.nl
Op mijn blog postte ik van de week een recept voor ‘pindakaas’ zonder pinda’s. Ik was erg verheugd een recept te hebben kunnen ontwikkelen voor iets dat qua smaak wel wat wegheeft van pindakaas, omdat ik er zo dol op ben en pinda’s niet zo gezond schijnen te zijn helaas…
Er zijn zoveel recepten met pindakaas te vinden en daar kan ik nu lekker mee experimenteren en dat heb ik gedaan. En een zeer geslaagd experiment bleken deze repen te zijn! Als ik ze niet verstop, zijn ze hier zo verdwenen!
Heerlijk als tussendoortje voor bij de koffie of thee, of voor de kinderen mee naar school. Je moet ze dan wel even goed verpakken, ze zijn niet zo stevig en kunnen vrij makkelijk uit elkaar vallen.
Voor ongeveer 10 repen
Zachte Repen met Wortel
Ingrediënten
- 100 gr. ‘pindakaas’ of een andere notenpasta
- 2 eieren
- 25 gr. honing
- 125 gr fijn geraspte wortelen (ongeveer 2 niet al te grote wortels)
- 1/2 tl. vanille extract
- 1 tl. kaneel
- snufje keltisch zeezout
- 1/2 tl. natrium bicarbonaat
- 1 tl. citroensap
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Bekleed een platte ovenschaal met bakpapier (mijn schaal was 21×16 cm)
- Doe de geraspte wortel in de kom van de keukenmachine samen met de eieren, de honing, de ‘pindakaas’ of notenpasta en de kaneel en vanille extract.
- Mix tot een glad geheel, en roer er vervolgens even snel de natrium bicarbonaat en het citroensap door.
- Giet het mengsel in de met bakpapier beklede vorm en plaats in de voorverwarmde oven. Bak zo’n 25 minuten en controleer of deze dan gaar is, door er met een satéprikker in te prikken, als deze er droog uitkomt, is je koek gaar.
- Laat afkoelen en snijd vervolgens in repen.
2 reacties
Helaas een beetje teleurstellend, maar ik heb de wortel dan ook praktisch gepureerd (geen handige manier om te raspen… tsja…). Niet slecht qua smaak, maar gewoon minder lekker dan verwacht.
Wat een creatief recept; dit ga ik toch zeker ook maken!
Complimenten en groetjes, Puck