Auteur: Eefsfood
Benodigdheden (2 personen)
Salade
1 zak gemengde sla naar keuze (ongeveer 100 gram)
1 bol mozzarella
1/2 komkommer
12 aardbeien
1 handje noten naar keuze
2 oude boterhammen
Dressing
1 theelepel grove mosterd
1 eetlepel frambozen azijn
2 eetlepels olijfolie
Rasp van een 1/2 limoen
Sap van 1/4 limoen
Peper en zout naar smaak
Zo maak je het!
Zomerse lunch salade
– Doe alle dressing ingrediënten in een schaaltje en meng dit samen tot een gladde dressing.
– De boterhammen in blokjes snijden en dit in een koekenpan krokant bakken met een scheutje olijfolie.
– Scheur de mozzarella in kleine stukjes en snij de aardbeien in 4en.
– Doe de sla in een kom en voeg de aardbeien en mozzarella toe. Doe hier ook de helft van de dressing bij en schep dit alvast door elkaar.
– Snij de komkommer in blokjes of maak er spaghetti van met een spirelli. Verdeel dit over de salade.
– Hak de noten (ik had paranoten) in grove stukken en strooi deze er ook overheen.
– Leg de croutons erop en besprenkel de overgebleven dressing eroverheen.
Eet smakelijk!