Deze amuse-bouche met komkommer en sardientjes is lekker fris en kleurrijk. Omdat je maar een paar ingrediënten nodig hebt en niets hoeft te koken of bakken kun je ook een grotere hoeveelheid maken voor een feest of receptie bijvoorbeeld.
Ingrediënten voor 5 amuse-bouches:
- 1 blikje sardientjes
- Roomkaas (St. Môret bijvoorbeeld)
- 1 komkommer
- 1 citroen
- Bieslook
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper
Doe stap 1 t/m 3 minimaal 2 uur voor je de amuse-bouches op wil dienen zodat alles goed koud is wanneer je het serveert.
Bereiding:
1 – Schil de komkommer en verwijder de pitjes (bijvoorbeeld met een lepel). Snijd nu kleine blokjes van ongeveer 0,5 cm.
2 – Pers de citroen en meng de helft van het sap met de blokjes komkommer. Voeg ook de olijfolie toe en meng dit alles door elkaar. Zet dit in een afgesloten bakje in de koelkast.
3 – Snijd of prak de sardientjes fijn en meng dit met de roomkaas en het overgebleven citroensap tot het alles smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper. Zet dit ook in de koelkast.
4 – Neem kleine (amuse-bouche) glaasjes en vul deze voor de helft met de blokjes komkommer. Leg hier bovenop de sardientjes en wat verse bieslook.
Tip: Probeer ook deze vegetarische amuse-bouche eens uit.
Eet smakelijk!