Een ovenschotel is een makkelijke manier om gezond te eten zonder uren in de keuken te staan. Leg simpelweg alle ingrediënten in een ovenschaal en na een minuut of 20 in de oven heb je een complete maaltijd!
In dit recept gebruiken we kip voor extra eiwitten zonder al te veel calorieën toe te voegen aan de maaltijd. De twee kazen zorgen voor een smeuïg en zeer smakelijk eindresultaat. Je kunt deze kazen eventueel vervangen door andere goed smeltende kazen zolang deze niet boven de 330 kcal / 100 gram zijn, anders zal je ovenschotel over de 600 kcal gaan.
Deze bloemkool en kip ovenschotel bevat 550 kcal en 40 gram eiwit.
Ingrediënten voor 1 persoon:
- 200 gram bloemkool roosjes
- 100 ml crème fraîche halfvol
- 20 gram mimolette (kaas)
- 20 gram fourme d’ambert (kaas)
- 20 gram ui
- 100 gram kip
- 30 gram paneermeel
- Zout
- Eventueel verse tuinkruiden
Bereiding:
1 – Kook de bloemkool roosjes gaar en laat ze hierna goed uitlekken.
2 – Verwarm je oven voor op 180 graden.
3 – Neem een ovenschaal en vet deze in met wat boter.
4 – Snijd de 2 kazen, ui en kip in stukjes / reepjes.
5 – Beleg de bodem met de uitgelekte bloemkool en ui en besprenkel met een mespuntje zout en eventueel verse tuinkruiden naar smaak. Giet nu ongeveer 50 ml crème fraîche halfvol over de bloemkool roosjes heen. Verspreid de stukjes kip hierover, beleg met de kaas en de rest van de crème fraîche. Bedek nu met een dun laagje paneermeel.
6 – Zet je ovenschotel voor ongeveer 20 minuten in de oven. Het is belangrijk om te kijken of de kip goed gaar is, aangezien deze rauw de oven in gaat.
Je kunt hier eventueel een rauwkost salade zonder dressing bij eten; denk aan sla, komkommer en tomaten bijvoorbeeld.
Tip: Indien je voor 1 of 2 personen kookt, neem dan een extra kleine ovenschaal, of een siliconen bakvorm zoals op de foto’s. Het is namelijk belangrijk dat de ovenschaal helemaal vol zit om een goed eindresultaat te krijgen.