Deze heerlijke champignonsaus past goed bij rundvlees, maar ook met kip of zalm krijg je een goede combinatie. Je hebt maar 1 pan nodig, en binnen 15 minuten heb je een smaakvolle saus. |
Ingrediënten voor 4 porties champignonsaus:
- 300 à 400 gram champignons
- 150 à 200 ml crème fraîche
- 200 ml kippen of runderbouillon
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 grote eetlepel bloem
- Boter (om in te bakken)
- Zout
- Peper
Bereiden:
1 – Snijd de sjalot en knoflook fijn, en bak deze met een klontje boter in een diepe pan.
2 – Snijd ondertussen de champignons in plakjes, en voeg deze toe aan de pan zodra de sjalot en knoflook glazig worden.
3 – Voeg wat zout en peper toe en bak de champignons een paar minuten op hoog vuur tot ze zacht zijn. Het kan zijn dat je hier even wat boter toe moet voegen.
4 – Breng 200 ml water aan de kook en los hier een kippen of runderbouillon blokje in op. Voeg de eetlepel bloem toe aan de bouillon, en roer goed door tot je geen grote klonten meer hebt.
5 – Zodra de champignons zacht zijn kun je de bouillon (met bloem) en een beetje crème fraîche toevoegen. Roer alles goed door elkaar. Voeg beetje bij beetje de crème fraîche toe tot je een fijne textuur krijgt.
6 – Laat alles op laag vuur staan en blijf een paar minuten regelmatig roeren. Wanneer je de juiste sausdikte hebt is je champignonsaus klaar.