Fajita’s kun je eigenlijk overal mee maken. Ik heb er deze keer voor gekozen om kip, aardappels, courgette en sjalot te gebruiken. Waarom? Omdat dat de ingrediënten zijn die ik nog in huis had. Heb je bijvoorbeeld nog een paprika liggen kun je deze ook toevoegen. Tip: Maak de ingrediënten niet te pittig, maar zet bijvoorbeeld wat cayennepeper en sambal op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen fajita’s vullen, en zo pittig maken als ze zelf willen. |
Ingrediënten voor 4 fajita’s met kip, aardappel, courgette en sjalot:
- 3 kipfilets
- 2 aardappels
- 1 courgette
- 2 sjalotjes
- Kipkruiden
Bereiding:
1 – Snijd de kipfilet in kleine blokjes of reepjes en bak deze in boter in een hapjespan met deksel. Gebruik kipkruiden om het vlees op smaak te brengen.
2 – Ondertussen kun je de aardappels, courgette en sjalotjes snijden.
3 – Wanneer de kip gaar is bewaar je deze in een diep bord met aluminium folie.
4 – Bak de aardappels, courgette en sjalot in dezelfde hapjespan als de kip zodat de gekruide boter ook hier smaak aan geeft.
5 – Wanneer alles gaar is voeg je de kip toe om deze weer goed op te warmen.
Serveren: Vul je fajita’s en voeg een sausje naar smaak toe. Knoflooksaus past hier goed bij.
Een ander heerlijk recept dat je kunt gebruiken om je fajita’s te vullen: Kip, aardappels en groenten