Een feuilleté is een klein gerecht van gevuld bladerdeeg. Zo heb je bladerdeeg gevuld met groenten, vlees of net als in dit geval kaas.
Deze feuilletés met roquefort zijn perfect als licht maar warm voorgerecht en zijn heel makkelijk te bereiden.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 40 gram walnoten
- 400 gram kant-en-klaar bladerdeeg (vierkante plakken)
- 140 gram roquefort kaas
- 4 eetlepels crème fraîche
- 1 ei
Bereiding:
1 – Verwarm de oven voor op 180 graden.
2 – Snijd de walnoten in stukjes (niet al te klein).
3 – Snijd nu 8 vierkantjes van 10 à 12 cm uit het bladerdeeg. Het is belangrijk dat ze allemaal even groot zijn.
4 – Prak de roquefort fijn met een vork. Voeg de crème fraîche toe en blijf dit alles met de vork bewerken tot je een soort dikke pap krijgt. Als er nog een paar stukjes roquefort zichtbaar zijn is dit geen probleem, zorg er wel voor dat alle crème fraîche vermengt is met de kaas. Meng hier nu de stukjes walnoot doorheen.
5 – Klop het ei een beetje op in een schaaltje.
6 – Neem 4 plakjes bladerdeeg. Leg op elk plakje een kwart van de kaas. Zorg ervoor dat je een goede rand overhoudt aan alle kanten. Met een paar druppels water maak je de randen wat vochtig voor je hier een tweede plak bladerdeeg op legt. Druk de randen van de twee plakken goed op elkaar. Je hebt nu vier feuilletés die je kunt besmeren met wat ei.
7 – Zet je feuilletés met roquefort voor ongeveer 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Serveer dit voorgerecht warm, eventueel met een salade.