Een simpele aardappel salade met ei en sjalot past bij elke barbecue of gourmet avond. De ingrediënten zijn goedkoop, en een groter portie maken is ook zo gebeurd. Wil je deze heerlijke salade op brood of toastjes eten? Snijd de aardappels dan ik kleinere stukjes dan je voor een normale salade zou doen. Zo kun je deze makkelijker « smeren ». |
Ingrediënten voor aardappel salade voor 2 à 4 personen:
- 4 (kleine) aardappels
- 4 eieren
- 1 sjalot
- 1 bouillonblokje
- Een paar eetlepels mayonnaise
- Eventueel mosterd
Bereiding:
1 – Kook de eieren 10 minuten zodat deze hardgekookt zijn.
2 – Snijd ondertussen de aardappels in kleine blokjes of plakjes.
3 – Kook de aardappels met een bouillonblokje voor extra smaak. Ze moeten bijtgaar zijn, en niet uit elkaar vallen.
4 – Laat de hardgekookte eieren en aardappels afkoelen terwijl je een sjalot fijn snijdt.
5 – Snijd de eieren in stukjes, en meng dit met de stukjes aardappel, de fijngesneden sjalot, een beetje mayonnaise en eventueel wat mosterd.
6 – Dek je schaal af en laat deze een paar uur afkoelen in de koelkast.
Tip: Maak je salade een dag van te voren, zo hoef je deze alleen maar op tafel te zetten wanneer je bezoek er is.