Deze gebakken aardappels met paprika, tomaat en champignons vormen een complete, vegetarische en gezonde maaltijd. Dit recept is erg simpel en je hebt niet al te veel potten en pannen nodig.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 700 gram aardappels
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 groene paprika
- 1 gele paprika
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels fijngesneden basilicum
- 3 tomaten
- 75 gram champignons
- 1 eetlepel worcestershire sauce
- Peper en zout
- Verse basilicum blaadjes
Bereiding:
1 – Snijd de aardappels, paprika en tomaten in blokjes en de champignons in 2 of 3 stukken. Zorg dat de aardappel blokjes zo’n 1,5 à 2 cm groot zijn en de paprika en tomaat ongeveer 1 cm.
2 – Kook de aardappel blokjes 7 à 8 minuten in kokend water met wat zout. Ze zullen nog niet gaar zijn maar dit komt later.
3 – Neem een grote koekenpan en warm hier de olijfolie in op. Bak de aardappel blokjes in 8 à 10 minuten goud bruin.
4 – Plet de teentjes knoflook en voeg deze samen met de stukjes paprika toe in de pan. Laat dit 2 à 3 minuten samen bakken.
5 – Voeg nu de tomaat en champignons toe en laat dit gedurende 5 à 6 minuten bakken. Blijf regelmatig roeren.
6 – Voeg de worcestershire sauce en de fijngesneden basilicum toe en breng op smaak met peper en zout.
7 – Serveer met verse basilicum blaadjes en eventueel stokbrood.
Tip: Deze gebakken aardappels met groenten zijn ook erg lekker als koude salade en je kunt het makkelijk een dag in de koelkast bewaren. Serveer dit bijvoorbeeld tijdens een feest of neem het mee naar je werk / school als gezonde lunch.