Gegrilde Biefstuk met Stilton saus en Knolselderij Patat

Gegrilde Biefstuk met Stilton saus en Knolselderij Patat

Inhoudsopgave

Auteur: www.eetgoedvoeljegoed.com

Dankjewel, Kookpraat, voor de uitnodiging om een gastartikel te schrijven voor jullie blog! Graag stel ik me eerst even voor. Mijn naam is Heleen Quantrill, schrijfster van de blog Eet Goed Voel je Goed en twee kookboeken met een gelijksoortige titel. Ik ben 33 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen.

Door gezondheidsklachten kwam ik zes jaar geleden bij een natuurgeneeskundige terecht, waar mijn interesse in de link tussen voeding en gezondheid werd gewekt. Deze interesse groeide uit tot een grote passie, die ik heb omgezet in het schrijven van mijn blog en boeken. Hiermee wil ik anderen helpen. Daarom ben ik ook zo blij met deze uitnodiging. Hopelijk kan ik met dit recept laten zien dat gezond eten ook lekker, eenvoudig en helemaal niet duur hoeft te zijn!


Recept: Gegrilde Biefstuk met Stiltonsaus en Knolselderijpatat

Ingrediënten

Voor de Gegrilde Biefstuk en saus:

  • 2 biefstukjes
  • 2 el boter
  • 100 ml room
  • 1 el whisky
  • 100 gr Stiltonkaas

Voor de knolselderijpatat:

  • 1 knolselderij
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper
  • ½ tl paprikapoeder

Bereiding

  1. Knolselderijpatat:
    • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    • Schenk de olijfolie in een braadslee en zet deze alvast in de oven.
    • Schil de knolselderij en gebruik een grove rasp of een scherp mes om reepjes te snijden.
    • Bestrooi de patat met paprikapoeder, zout en peper en leg ze in de braadslee.
    • Schud voorzichtig om en zet de braadslee terug in de oven.
    • Bak de patat in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
  2. Gegrilde Biefstuk:
    • Verhit 1 el boter in een koekenpan.
    • Zodra de boter niet meer schuimt, bak je de biefstukjes op hoog vuur ongeveer 1 minuut aan elke kant.
    • Zet het vuur middelhoog en bak de biefstukjes verder tot de gewenste gaarheid.
    • Haal de biefstukjes uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie tot gebruik.
  3. Stiltonsaus:
    • Smelt de andere el boter in een steelpan.
    • Voeg de whisky toe en breng het aan de kook.
    • Zet het vuur lager en voeg de room toe.
    • Verkruimel de Stiltonkaas in de pan en roer tot de kaas is gesmolten.

Serveren
Serveer de Gegrilde Biefstuk met de romige Stiltonsaus en de knapperige knolselderijpatat.


Eet smakelijk!

Populaire blogs

Mijn winkel tips

Bij online kookwinkel Kitchen&More vind je alles voor het bereiden en presenteren van je gerechten en het creëren van gezelligheid. Bestel je voor 20:00, dan kan je morgen al genieten. Meer dan 3000 tevreden klanten geven Kitchen&More gemiddeld een 9,2.

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *