Auteur: www.eetgoedvoeljegoed.com
Dankjewel, Kookpraat voor de uitnodiging om een gast-artikel te schrijven voor jullie blog! Graag stel ik me eerst even voor. Ik ben Heleen Quantrill, schrijfster van de blog Eet Goed Voel je Goed en twee kookboeken met een gelijksoortige titel. Ik ben 33 jaar, getrouwd en moeder van twee kinderen. Door gezondheidsklachten ben ik zes jaar geleden bij een natuurgeneeskundige terechtgekomen en werd mijn interesse in de link tussen voeding en gezondheid gewekt. Dit werd een grote passie en die energie heb ik gestoken in het schrijven van de blog en boeken om ook anderen te helpen. Daarom ben ik ook zo blij met deze uitnodiging. Hopelijk kan ik met dit recept laten zien dat gezond ook lekker, eenvoudig en helemaal niet duur kan zijn!
Gegrilde Biefstuk met Stilton saus en Knolselderij Patat
Voor de Biefstuk en Saus:
2 biefstukjes
2 el boter
100 ml room
1 el whisky
100 gr Stilton kaas
Voor de Knolselderij Patat
1 knolselderij
1 el olijfolie
Zout en Peper
1/2 tl paprikapoeder
Verwarm de oven voor op 200 graden, schenk de olijfolie in een braadslee en zet deze alvast in de oven.
Schil de knolselderij en gebruik een multi-rasp met een grove setting om reepjes te snijden, of gebruik een scherp mes.
Bestrooi de patat met paprika, zout en peper en doe deze in de braadslee.
Schud even voorzichtig om en zet terug in de oven.
Bak in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.
Verhit ondertussen 1 el boter in een koekenpan.
Als de bubbels bijna zijn verdwenen doe je de biefstukken in de pan.
Bak ongeveer een minuut aan elke kant op hoog vuur.
Draai het vuur naar middelhoog en bak de biefstukken zo gaar als je zelf wilt.
Haal de biefstukken uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie tot gebruik.
Neem nu een steelpan en verhit hierin de andere el boter.
Voeg de whisky toe en draai het vuur hoog totdat het begint te bubbelen.
Draai het vuur laag en schenk de room er bij.
Verkruimel de kaas in de room en verwarm totdat de kaas gesmolten is.
Serveer de saus bij je biefstuk met knolselderij patat.
Eet Smakelijk!