Gildehoen hele kip met kruiden

kip met kruiden

Inhoudsopgave

Het is mooi weer, tijd om de BBQ weer aan te doen! Vandaag gaan we een hele gildehoen kip op de BBQ klaarmaken. Allereerst maken we een kruidenmix waarmee we de kip gaan kruiden. Daarna gaat de kip op de haantjesgriller in de kamado Yakiniku.

 

 

Ingrediënten:
– Hele kip Gildehoen
Voor de kruidenmix:
– Uienpoeder
– Peper (verse groffe peper)
– Knoflookpoeder
– Fijn zout
– Chili poeder
– Paprika poeder
– Mosterd poeder (mosterd zaad in de vijzel kan ook)
– Basterd suiker
– Gember poeder
– Komijn

De kip bestrooi je met deze kruiden, meerdere malen, zodat hij goed gekruid is. Daarna doe je de kip op een haantjesgriller zodat deze mooi rechtop staat in de BBQ. Wij hebben de kip op de haantjesgriller in de Yakiniku (kamado BBQ) gezet. De Yakiniku dient ca. 150 graden te zijn. Dan bak je de kip in de BBQ tot een kerntemperatuur van 70 graden Celsius.

Resultaat: een heerlijke malse kip met kruidige smaak!
Goed te serveren met patat en een frisse salade.
Eet smakelijk!

Populaire blogs

Mijn winkel tips

Bij online kookwinkel Kitchen&More vind je alles voor het bereiden en presenteren van je gerechten en het creëren van gezelligheid. Bestel je voor 20:00, dan kan je morgen al genieten. Meer dan 3000 tevreden klanten geven Kitchen&More gemiddeld een 9,2.

Nieuwe blogs

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *