Deze heerlijke groenten quiche is lekker als lunch of voor bij het avond eten. Dit recept is ook erg handig om groenten restjes op te maken. Als je ook nog een kleine ui of sjalot over hebt kun je ook deze toevoegen in plaats van een prei bijvoorbeeld. Neem dus de groenten die je lekker vindt en in huis hebt. Indien je vegetarisch eet kun je het zelfde recept gebruiken zonder de spekjes. Je kunt eventueel wat extra groenten toevoegen om deze te vervangen. |
Ingrediënten voor 1 quiche:
- Bladerdeeg of kant en klare quiche bodem
- 2 wortels
- 1 courgette
- 2 preien
- 80 gram spekjes
- 25 cl béchamel saus
- 50 gram geraspte kaas
- 20 gram boter
- Oregano
- Thym
- Zout en peper
Bereiding:
1 – Maak alle groenten schoon en verwijder de schil van de wortels. Snijd de wortels in dunne plakjes en snijd deze doormidden. Snijd de courgette in kleine stukjes zonder deze te schillen. Ook de prei snijd je in dunne plakjes.
2 – Verwarm de oven voor op 200 graden.
3 – Smelt de boter in een pan en voeg de groenten en oregano toe. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat dit 15 min op gemiddeld vuur sudderen met een deksel op de pan. Roer regelmatig.
4 – Bak de spekjes een paar minuten in een pan zonder olie of boter toe te voegen.
5 – Neem een quiche bakvorm en leg hier het deeg in. Vul dit met de groenten, spekjes en de béchamel saus.
6 – Verspreid de kaas en wat thym over dit alles en zet in de oven.
Alle ingrediënten in de quiche zijn al gaar, normaal hoeft deze dus maar 5 minuten in een voorverwarmde oven. Echter kan dit langer zijn afhankelijk van het deeg dat je gebruikt, lees dus altijd goed wat er op de verpakking staat.
Hier vindt je nog een recept om groenten en aardappel restjes op te maken: Groenten schijven
Probeer ook eens deze spruitjestaart met spekjes