Lekkere simpele hapjes van bladerdeeg met gehakt voor bij de borrel, als lunch of voor wanneer de barbecue aan gaat! Deze ‘broodjes’ maak je binnen 10 minuten waarna ze voor ruim 20 minuten de oven in kunnen. Zo heb je een simpel maar hartig tussendoortje of hapje voor bij de borrel. |
Ingrediënten:
- Kant-en-klaar bladerdeeg (vierkant of rechthoek)
- Gehakt (gekruid): 30 gram per normaal formaat ‘broodje’
- 1 geklopt ei
- Paar druppels lauw water
Bereiding:
1 – Verwarm je oven voor op 200 / 220 graden (volg de instructies op de verpakking van je bladerdeeg).
2 – Snijd het bladerdeeg in een even aantal rechthoeken of vierkanten. Je kunt deze zo groot of klein maken als je zelf wil, voor een borrel kun je kleinere hapjes maken bijvoorbeeld. Ook kun je driehoeken of andere vormen snijden, net wat je leuk lijkt.
3 – Leg op de helft van de stukjes bladerdeeg wat gekruid gehakt. Voor de lunch kun je 2 à 3 broodjes per persoon rekenen met in elk 30 gram gehakt; neem hiervoor stukjes bladerdeeg van zo’n 10 bij 5 cm. Voor borrelhapjes kun je bijvoorbeeld 5×5 cm of 4×4 cm doen.
4 – Neem een klein keukenkwastje of gebruik je vinger om een heel klein beetje lauw water op de randen te doen van het plakje bladerdeeg waar het gehakt op zit. Het moet licht vochtig worden zodat het andere plakje er goed op blijft zitten.
5 – Leg nu op elke plakje met gehakt een leeg plakje bladerdeeg. Deze kun je voorzichtig uitrekken zodat het over het gehakt past. Duw de randen lichtjes aan.
6 – Met een vork of satéprikker kun je de randjes wat induwen, dit staat leuk maar hierdoor blijven de plakjes ook beter aan elkaar zitten tijdens het bakken.
7 – Smeer nu wat geklopt ei over elke hapje om een mooi laagje te krijgen tijdens het bakken.
8 – Nu kun je de lekkere bladerdeeg met gehakt hapjes in de oven zetten voor zo’n 20 à 25 minuten. Houd er rekening mee dat het soms langer duurt omdat je er bijvoorbeeld wat meer gehakt in hebt zitten. Het is belangrijk dat het vlees goed gaar is.
Serveren:
Je kunt de broodjes warm serveren of in de koelkast bewaren (en later opwarmen of koud eten), het bladerdeeg wordt dan wel wat minder van kwaliteit maar blijft lekker.
Eén reactie
Dat ziet er nog eens heerlijk uit! Hier ga ik uitkomen. Bedankt voor je recept :-). Ik zal het resultaat binnenkort hier plaatsen