Dit Paasweekend is het mooi weer, tijd om gezellig in de tuin te eten met zijn allen. Op het menu vandaag staan Iberico buik spare ribs van Beef & Steak, met een hoisin marinade. Een prachtig groot mals stuk van 2,2 kg.
Het Iberico varken komt uit het zuiden van Spanje. Ze zijn donker van kleur en eten voornamelijk knollen en eikels. Dit varkensvlees is zeer voedzaam en bevat een hoog percentage onverzadigde vetzuren, wat dit vlees ook nog eens gezond maakt. Wat wil je nog meer?
Allereerst hebben we deze gemarineerd met hoisin marinade, de ingrediënten hiervoor zijn:
3 el olijfolie
100 ml hoisinsaus
50 ml ketjap manis
2 tl knoflookpoeder
3 tenen knoflook, in fijne stukjes
4 el honing
1 el gerookt paprikapoeder
2 tl komijnpoeder
Naar smaak peper en zout
Dit ca. 12 uur ingepakt in vershoudfolie in de koelkast gedaan. Na 12 uur lang te hebben gemarineerd in deze hoisin marinade hebben we de spare ribs in de oven gedaan: 3 uur lang op 170 graden. Het resultaat mocht er zijn! Hel vlees viel letterlijk van het bot af, zo mals en zacht. Goed om smaak en de marinade had ook zijn werk gedaan. Smullen en zeker een aanrader!