Kalfslever wordt niet vaak gegeten wat erg zonde is want het is namelijk rijk aan vitamine A, B1, B2, B6 en D maar vooral aan B11, B12 en C! Ook zit er erg veel kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink in. Het is dus wel duidelijk dat een stukje kalfslever je veel goed zal doen.
Kalfslever eet je het beste met een rode wijn, bijvoorbeeld een Côte de Brouilly, een Graves of een Haut Médoc.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 4 plakken kalfslever van ong. 125 gram per stuk
- 20 gram boter
- 1 eetlepel arachide olie
- 4 plakjes bacon
- Een paar takjes peterselie
- Een halve citroen
- Zout en peper
Bereiding:
1 – Doe wat zout en peper of de plakken kalfslever. Laat de boter in een pan smelten en bak de plakken kalfslever hier in voor 2 à 5 minuten aan elke kant. De tijd hangt af van de dikte van de plakken en van de gewenste gaarheid. Leg het vlees na het bakken op een schaal en houd deze warm door deze in een oven van 60 graden te zetten of door hier aluminium folie over te leggen (zonder dat dit het vlees raakt).
2 – Bak nu de bacon in dezelfde pan. Leg deze op de kalfslever en verspreid hier fijngehakte peterselie overheen.
3 – Pers het sap uit de citroen, giet dit in de jus die nog in de pan zit, roer goed door en giet dit over het vlees.
Tip: Bloemkool is erg lekker bij kalfslever, maar ook aardappel puree of worteltjes passen hier goed bij.
Neem als voorgerecht deze lekkere amuse-bouche, deze kaas crackers of deze geitenkaas lollies.