Een papillote is een soort pakketje dat je maakt van bakpapier waarin je alle ingrediënten gaar stoomt in de oven of op de barbecue. Door je maaltijd op deze manier te bereiden behoud je alle smaak en voedingsstoffen. Een papillote is perfect om bijvoorbeeld vis en groenten te bereiden, maar ook voor vlees is het erg handig.
Bij kalkoen neem je het beste een rode wijn, probeer eens een Bordeaux, Saint-émilion of Beaujolais.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 2 zure appels (granny smith bijvoorbeeld)
- 2 bananen
- Het sap van 1 citroen
- 8 el kokosmelk
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl komijnzaad
- Een mespuntje gemalen kaneel
- Een mespuntje gemalen gember
- Een mespuntje saffraan
- 4 kalkoen filets (van ong. 150 gram per stuk)
- Zout en peper
Bereiding:
1 – Verwarm de oven voor op 210 graden.
2 – Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in 8 à 12 gelijke stukken. Snijd de banaan in plakjes en besprenkel het fruit gelijk met het citroen sap om bruin worden te voorkomen.
3 – Neem een kom en meng de kokosmelk met het koriander- en komijnzaad, de kaneel, gember en saffraan. Voeg peper toe en eventueel een heel klein beetje zout.
4 – Neem 4 stukken bakpapier en leg op elk vel een kalkoen filet. Verdeel het fruit en de kokosmelk met kruiden.
5 – Je kunt de papillotten sluiten door ze goed dicht te vouwen of met behulp van een touwtje (speciaal voor de keuken, dat niet verbrand in de oven). Leg de 4 papillotten in een grote schaal en zet deze voor 15 minuten in de oven. Zet deze na 15 minuten uit en laat ze nog 5 minuten rustig door garen.
6 – Serveer op een groot bord en laat je familie en/of gasten zelf de papillote openen en ontdekken wat voor lekkers er in zit.
Eet smakelijk!