Paprika gevuld met kip en prei is heerlijk als warme lunch of een licht diner. Ook is het simpel om grotere hoeveelheden te maken, waardoor je binnen no time voor een hele groep gekookt hebt. Natuurlijk kun je paprika met van alles en nog wat vullen, maar dit keer heb ik gekozen voor kip en prei, en natuurlijk heerlijke kruiden. |
Ingrediënten voor paprika gevuld met kip en prei:
- Paprika’s
- Kipfilet (zo’n 50 gram per paprika)
- Prei (ong. een kwart prei per paprika)
- Sjalotjes (1 per kipfilet)
- Olijfolie
- Knoflook (1 teentje per kipfilet)
- Paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Geraspte kaas
- Eventueel cayennepeper
Bereiding:
1 – Snijd de prei fijn, en bak deze in wat olijfolie gaar met de deksel op de pan. Voeg wat knoflookpoeder, zout en peper toe.
2- Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en bak deze in olijfolie in een 2e pan. Snijd ondertussen de kipfilets in kleine blokjes (halve centimeter) en voeg deze toe aan de pan met de gebakken sjalot en knoflook. Voeg zout, peper en paprikapoeder toe. Om je gerecht wat pittiger te maken kun je wat cayennepeper toevoegen.
3 – Ondertussen maak je de paprika’s schoon met lauw water, en snijd je de bovenkant eraf. Verwarm je oven voor op 175 graden.
4 – Wanneer je prei en kip gaar zijn vul je de paprika’s hiermee. Bovenop leg je wat geraspte kaas.
5 – Zet de gevulde paprika’s in de oven (in een ovenschaal of op bakpapier om je oven schoon te houden) tot de buitenkant zacht en ‘rimpelig’ wordt.
Eet smakelijk!