Heerlijk hoofdgerecht: pasta met basilicum pesto saus. Dit gerecht kan vegetarisch worden bereid, maar natuurlijk ook heerlijk met verse tonijn.
Ingrediënten:
Voor 4 personen:
- 30 gram basilicumblaadjes
- 1 grote teen knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- handje pijnboompitten
- beetje zout en versgemalen peper
- 100 ml. (vergine) olijfolie
- 2 theel. fijn geraspte Parmezaanse kaas
- pasta tagliatelle voor 4 personen.
Variaties:
Dit gerecht bereiden zonder knoflook kan ook, dan iets meer kaas toevoegen. Voor een dunnere saus iets meer olijfolie toevoegen.
Bereidingswijze:
Hak de basilicum, peterselie, pijnboompitten en knoflook in een keukenmachine fijn. Het kan natuurlijk ook met de hand als je geen keukenmachine of staafmixer hebt, alleen is dit iets meer werk.
Doe vervolgens alles in een maatbeker. Voeg naar eigen smaak zout, peper, olijfolie en geraspte kaas toe aan het geheel. Pureer met een staafmixer tot een saus ontstaat.
Doe de pesto in een schaal of pot.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep er de helft van de pestosaus doorheen, warm nog even door.
Serveer met de andere helft van de pestosaus apart.
Lekker om een salade bij te serveren.
Variatie tips:
Voor de niet vegetarische eters: Lekker met een stukje in olijfolie gebakken verse tonijn.
Eet smakelijk!