Het is eindelijk zover: het is zomer! Dit betekent zon, zee, strand én … pastasalade. Pastasalade is namelijk een heerlijk, zomers gerecht dat eenvoudig te maken is. Je eet deze salade in de tuin met je hele familie, of in een park tijdens een romantische picknick. Deze pastasalade met zalm en snijbonen is zeker de moeite waard om eens te proberen!
– serveert: 4
– voorbereidingstijd: 20 minuten
– bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 375 g penne of fusilli
- 500 g snijbonen, draden afgehaald en in schuine stukjes gesneden
- 125 g gerookte zalm, gesnipperd
- 1 el verse dille, fijngesneden
- 3 lente-uitjes, fijngesneden
- 3 el olijfolie
- 1 tl citroenraspsel
- 2 el citroensap
- zwarte peper, versgemalen
Pastasalade met zalm en snijbonen
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met water aan de kook en kook hierin de pasta ‘al dente’ (beetgaar) volgens de aanwijzingen van het pak.
2. Breng nog een andere pan met water aan de kook en kook hierin de snijbonen in circa 10 minuten beetgaar.
3. Giet nu de pasta en snijbonen af.
4. Meng intussen de dille, olijfolie, lente-uitjes, het citroenraspsel en -sap in een grote kom.
5. Voeg de pasta en snijbonen toe en schep ze om.
6. Voeg de zalmsnippers en flink wat peper toe en schep de pasta opnieuw om.
Tip: vervang de snijbonen ook eens door sugar snaps of sperziebonen.