Auteur: www.degezondekok.nl
Dit moet je echt eens proberen: pesto van boerenkool en walnoten. Veel lekkerder dan je zou verwachten!
Ingrediënten
- ongeveer 200 gram boerenkool
- 50-60 gram gepelde walnoten
- pecorino romano of parmezaanse kaas
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- goede olijfolie
- zout
Pesto van boerenkool
Als je voorgesneden boerenkool in een zak koopt dan hoef je deze alleen even af te spoelen. Boerenkool uit de moestuin moet je eerst ‘strippen’, je haalt het blad van de nerven af. Zet de bladeren dan een uurtje in een bak met water en wat zout. Daarna nog een keer goed spoelen en dan kun je er iets mee gaan doen. We zetten een grote pan water op het vuur met een beetje zout. Als het water kookt, blancheer je de boerenkool ongeveer 2 minuten. Laat het afdruipen in een vergiet. In de rest van het water kun je vervolgens je pasta koken.
Kraak de walnoten en rooster ze kort in een hete koekenpan. Doe de boerenkool, de noten en de knoflook in de keukenmachine. Voeg wat rasp van de citroenschil en een beetje citroensap toe. Giet er dan een flinke scheut goede olijfolie bij en voeg ook een snuf (grof) zout toe. Zet de keukenmachine (of staafmixer) aan en mix totdat de textuur goed is. Er mogen nog fijne stukjes in zitten, het hoeft niet helemaal een gladde pasta te worden. Voeg nog een flinke scheut olijfolie toe, want het moet wel lekker smeuiig zijn. Als de pesto klaar is doe je er geraspte pecorino of parmezaan bij en schep je alles goed door elkaar. Vindt je het nog te droog, voeg dan gewoon nog wat extra olijfolie toe. Je hebt nu een heerlijke pesto die je met pasta kunt eten, maar ook lekker is op je brood of op een toastje. Zowel boerenkool als walnoten zijn supergezond, dus dat is mooi meegenomen!
Extra informatie
· 2-3 personen
- 15 minuten