Deze pindakaas marinade voor kip en pasta is super lekker, en laten we eerlijk zijn, nogal verrassend wanneer je naar de ingrediënten kijkt. Het gaat hier niet om een satésaus of pindasaus, maar echt een marinade. Deze kun je echter ook gebruiken als lichte saus voor je pasta. |
Ingrediënten:
- Olijfolie
- Pindakaas (met of zonder stukjes, net waar je zin in hebt)
- Sojasaus
- Honing (van goede kwaliteit)
- Een halve citroen (voor het sap)
- Cayennepeper
- Knoflook (fijngesneden of geperst)
Bereiding van de pinda marinade voor kip en pasta
Dit is echt zo’n recept dat je op gevoel moet doen.Voor 2 kipfilets begin je met een flinke scheut olijfolie (2 eetlepels ongeveer) en 2 eetlepels pindakaas. Meng dit door elkaar en voeg beetje bij beetje de rest van de ingrediënten toe.
Blijf proeven tot je de perfecte smaak hebt. Om je marinade bijvoorbeeld zoeter te maken voeg je extra pindakaas toe.
Laat je kip een paar uur in je marinade liggen (in de koelkast). Bak deze hierna zonder extra olie of boter toe te voegen. De olijfolie in de marinade is al genoeg.
Als je ervoor kiest om spaghetti bij je kip te koken, zet dan wat marinade appart. Zodra je spaghetti klaar is, giet je de marinade er doorheen. Je kunt er ook voor kiezen de kip uit de pan te halen na het bakken, en je spaghetti even door de overgebleven saus in de pan te halen.