Deze pizza dauphinoise is eens wat anders dan de standaard tomatensaus met kaas pizza. Ten eerste gebruiken we crème fraîche als basis in plaats van tomatensaus, hierdoor krijg je een veel zachtere smaak en is het makkelijker bijpassende ingrediënten te vinden.
Deze pizza is perfect voor vlees liefhebbers, met wel twee soorten vlees erop; maar natuurlijk ook ui, knoflook en andere smaakmakers!
Wat heb je nodig voor 1 pizza?
- Pizza bodem (zelf gemaakt of kant-en-klaar)
- Crème fraîche
- 100 gram spekjes
- 1 kleine aardappel
- 1/3 à 1/2 bol mozzarella
- 80 à 100 gram rundergehakt
- 1 halve ui
- 1 eetlepel fijn gesneden peterselie
- 1 teentje knoflook
- Olijfolie
Bereiding:
1 – Hak de knoflook fijn en meng dit met de fijn gesneden peterselie en een paar druppels olijfolie; dit is een persillade.
2 – Snijd de halve ui fijn en de aardappel en mozzarella in plakjes.
3 – Besmeer de pizza bodem met een goede laag crème fraîche.
4 – Verdeel de plakjes mozzarella over de crème fraîche. Hierna verdeel je de ui, spekjes, plakjes aardappel en het gehakt.
5 – Smeer de persillade nu zo goed mogelijk uit over je pizza, en klaar!
6 – Leg je pizza in een oven voorverwarmd op 220 graden voor 8 à 12 minuten (afhankelijk van de dikte van je bodem).
Let op: De persillade wordt erg donker in de oven, dit betekend echter niet dat het verbrand is.
Variatie: Dit is ook lekker met een paar blokjes of reepjes paprika.
Bij een pizza drink je natuurlijk een Italiaanse wijn. Kies hier voor een Italiaanse wijn met een zacht karakter, dan komt de smaak van deze pizza nog beter tot zijn recht!
Eet smakelijk!