Auteur: www.pizza.nl
Deze pizza met garnalen en tonijn is heerlijk om te eten tijdens zomerse dagen. Dit schaaldier en deze vissoort doen je namelijk vast meteen denken aan de zee! Daarnaast vind je nog veel meer lekkere ingrediënten op deze pizza, zoals pesto, uien, paprika’s, olijven en mozzarella. Kortom: een hele veelzijdige pizza, die je doet denken aan de smakelijke, mediterrane keuken!
– serveert: 1 pizza
– voorbereidingstijd: 20 minuten
– bereidingstijd: 10 minuten
– totale tijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 kant-en-klare pizzabodem
- 140 gram tonijn (uit blik), uitgelekt
- 230 gram garnalen, gepeld
- oregano, vers of gedroogd (naar smaak)
- basilicum, vers of gedroogd (naar smaak)
- 3 grote tomaten, fijngesneden
- 70 gram tomatenpuree (blikje)
- 2 eetlepels pesto
- 75 gram ui (geel of rood), fijngesneden
- 2 paprika’s (groen en rood)
- 1 eetlepel olijfolie
- 230 gram champignons, fijngesneden
- een paar olijven
- 40 gram mozzarella
- kaas (geraspt, naar smaak)
Pizza met garnalen en tonijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven alvast voor op 180 °C en pureer de tomaten.
2. Kook de tomaten in een flinke scheut olijfolie met peper, zout en een blikje tomatenpuree.
3. Doe de gedroogde of verse oregano erbij en laat het geheel afkoelen.
4. Snijd de champignons, paprika en uien.
5. Zorg ervoor dat de tonijn goed uitgelekt is.
6. Rol het deeg uit en verspreid het tomatenmengsel erover.
7. Bestrooi met de garnalen, tonijn, groenten, olijven, mozzarella, basilicum en als laatste de geraspte kaas.
8. Bak de pizza ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven, totdat alle ingrediënten gaar zijn, de kaas gesmolten is en de pizza goudbruin is.
Tip: deze pizza smaakt nóg lekkerder met een beetje sla erop of erbij.