Auteur: www.paullienvisscher.nl
Sinds een tijdje gebruik ik in de keuken hennep. Als ik dat wel eens vertel tegen iemand krijg je soms grote ogen als antwoord. Hennep is meer dan drugs, en het hennepzaad en de hennepolie wat je in de keuken kunt gebruiken heeft er niets mee te maken.
Hennepzaad is iets wat wij standaard in huis hebben. We gebruiken het bijvoorbeeld door de (groene) smoothie, over een salade of in chocoladeballetjes. Er zijn zo veel opties waar het lekker in of bij is.
Hennep heeft een hoge voedingswaarde en zit boordevol eiwitten en goede vetten. Het is dus een heel goed alternatief voor als je geen of minder vlees en / of zuivel wilt eten. Dat past goed bij ons voedingspatroon. En naast gezond is het dus ook nog eens erg lekker.
Ik vind het altijd erg leuk om na te denken over wat ik nog meer kan doen met een bepaald product. In dit geval met hennepzaad bedacht ik een keer een rode pesto. Dit is een erg fijne combinatie van smaken. Overheerlijk op een speltcracker of –toostje. Of door je salade of soep. In een pastagerecht is het ook lekker. Verse pesto blijft in een afgesloten bakje in de koelkast een paar dagen goed.
Recept voor rode pesto met hennep
Benodigdheden
- 100 gram zongedroogde tomaten
- 15 gram verse basilicum
- 15 gram gepeld hennepzaad
- 1 teentje knoflook
- 10 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze
Was de basilicum, schud deze droog en knip het boven een schaal klein.
Pel de knoflook en pers deze boven de schaal.
Doe de zongedroogde tomaten en het hennepzaad erbij.
Pureer een tijd met de staafmixer totdat het een mengsel aan het worden is.
Voeg dan een aantal lepels olijfolie toe en pureer verder.
Voeg net zo lang olijfolie toe tot het een smeerbaar mengsel is wat je lekker vindt.