Auteur: www.devoedzamekeuken.nl
Het is weer volop lente en langzaamaan komen er weer meer en meer verse bladgroenten in de winkel. Heerlijk vind ik dat, want na de winter ben ik al die kolen, knollen en rapen altijd wel een beetje zat en snak ik naar vers, jong groen.
Raapstelen zijn altijd een van de eerste verse bladgroentes samen met spinazie en behalve voor stamppot of een heerlijke frisse salade, zijn ze ook erg lekker in een soepje!
Neem voor deze soep een lekkere kruidige groentebouillon of nog beter: een zelfgetrokken kippenbouillon. Niet alleen erg lekker, maar ook nog eens heel gezond. Waarom dat zo goed voor je is, kun je lezen in deel 5 van mijn stappenplan: In kleine stapjes naar ‘Echt Eten’ stap #5 – bouillon (van kip)
Deze soep is prima geschikt als lunchgerecht bijvoorbeeld met Pasen en erg lekker met een gepocheerd ei er in. Eerlijk gezegd zit dat ei ook in deze soep, maar deze zonk naar de bodem, dus op de foto moet je die er bij denken 🙂
Ingrediënten
- 2 à 3 bosuitjes in ringetjes
- kokosolie of ghee om in te bakken
- een bosje raapstelen
- 2 liter (kippen)bouillon
- 150 ml. crème fraîche
- keltisch zeezout en zwarte peper uit de molen
Romige Raapstelensoep met gepocheerd ei
- Snijd de uiteinden met de worteltjes van het bosje raapstelen en was ze vervolgens in ruim water.
- Verhit een grote pan op het vuur en smelt hierin de kokosolie of ghee.
- Fruit de bosui in de hete kokosolie of ghee.
- Als de ui zacht is geworden, kun je de bouillon toevoegen en breng deze aan de kook.
- Snijd de gewassen raapstelen grof en houd een paar blaadjes achter voor de garnering.
- Voeg de raapstelen bij de bouillon en laat een paar minuutjes meekoken.
- Doe de crème fraîche bij de soep en pureer het geheel met een staafmixer of in een blender.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Verdeel de soep over soepkommen, garneer met de achtergehouden blaadjes en een gepocheerd ei.
Eet smakelijk!