Auteur: www.paulienvisscher.nl
Niet met alles gaat snel en goed hand in hand. Maar sommige maaltijden kun je echt snel in elkaar draaien. En dan kan het ook nog steeds heel gezond en heel lekker zijn!
Ik houd enorm van koken en bakken en je kunt me met regelmaat uren in de keuken vinden. Maar er zijn ook dagen waarop ik geen zin heb om lang bezig te zijn met het maken van de maaktijd. Of dagen waarop ik gewoonweg niet veel tijd heb. Dan is het heel fijn om toch een gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten.
Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om binnen een half uur of zelfs een kwartier iets te maken. Deze snelle broccolischotel is een voorbeeld van dat snel en goed hand in hand kunnen gaan. Het recept deel ik graag, want wie heeft er nu niet van die momenten waarop je niet zo’n zin of tijd hebt om te koken?
Recept voor snelle broccolischotel
Benodigdheden voor 2 tot 3 personen
- 650 gram broccoli
- 4 stengels bleekselderij
- 1 blikje (400 gram) tomatenblokjes
- Basilicum
- Een vleug chilipoeder
- Peper
- Een scheut olijfolie
Snelle broccolischotel
Snijd de roosjes van de broccoli en was het.
Was de bleekselderij en snijd in reepjes.
Kook de broccoli in een laagje water ongeveer 3 tot 5 minuten.
Verhit in een wok de olijfolie en smoor de bleekselderij terwijl de broccoli kookt.
Giet de broccoli af, doe het in de wok erbij en voeg ook de tomatenblokjes toe.
Doe de kruiden en peper er naar smaak bij.
Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schep het af en toe om.
Eet smakelijk! En geniet van uw Snelle broccolischotel welke in een handomdraai klaar is gemaakt!
Tips
- Serveer dit gerecht met rijst;
- Wil je dit gerecht klaarmaken als je echt weinig tijd hebt? Snijd en was de broccoli dan bijvoorbeeld de avond van te voren.