Soep met gehaktballetjes, een heerlijk maar simpel recept voor een flinke pan soep. Je kunt de rest in kleine bakjes invriezen zodat je altijd zelfgemaakte soep in huis hebt. Dit is een recept van Heidy Varkevisser. |
Ingrediënten voor ongeveer 3 liter soep:
- 1½ rundvlees bouillonblokje
- Mergpijpje
- 1 zakje vermicellisoep middel (3 strengen)
- Vermicelli
- Natrium beperkt kruidenzout
- 250 gram rundergehakt
- Peper
- Gehaktkruiden
- Paneermeel
Bereiding:
1 – Vul een pan met water (3 liter) en doe hierin het 1,5 bouillonblokje en het mergpijpje.
2 – Breng het water aan de kook en zet het hierna op laag vuur.
3 – Laat het lekker trekken voor zo`n 2 uur (wel opletten dat er genoeg water in blijft). Dit doe je het beste met een deksel op de pan.
4 – Maak van het gehakt kleine balletjes (ik heb natrium beperkte gehaktkruiden, peper, natrium beperkt kruidenzout en paneermeel gebruikt) en doe ze bij de soep.
5 – Laat het voor een half uur zachtjes doorkoken op laag vuur.
6 – Doe dan de vermicellisoep en de vermicelli erbij.
7 – Laat de soep zo`n 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken tot de vermicelli ook gaar is.
Serveer de soep met gehaktballen met stokbrood.