Inhoudsopgave

soep met gehaktballenSoep met gehaktballetjes, een heerlijk maar simpel recept voor een flinke pan soep.

Je kunt de rest in kleine bakjes invriezen zodat je altijd zelfgemaakte soep in huis hebt.

Dit is een recept van Heidy Varkevisser.

Ingrediënten voor ongeveer 3 liter soep:

  • 1½ rundvlees bouillonblokje
  • Mergpijpje
  • 1 zakje vermicellisoep middel (3 strengen)
  • Vermicelli
  • Natrium beperkt kruidenzout
  • 250 gram rundergehakt
  • Peper
  • Gehaktkruiden
  • Paneermeel

Bereiding:

1 – Vul een pan met water (3 liter) en doe hierin het 1,5 bouillonblokje en het mergpijpje.
2 – Breng het water aan de kook en zet het hierna op laag vuur.
3 – Laat het lekker trekken voor zo`n 2 uur (wel opletten dat er genoeg water in blijft). Dit doe je het beste met een deksel op de pan.
4 – Maak van het gehakt kleine balletjes (ik heb natrium beperkte gehaktkruiden, peper, natrium beperkt kruidenzout en paneermeel gebruikt) en doe ze bij de soep.
5 – Laat het voor een half uur zachtjes doorkoken op laag vuur.
6 – Doe dan de vermicellisoep en de vermicelli erbij.
7 – Laat de soep zo`n 15 à 20 minuten zachtjes doorkoken tot de vermicelli ook gaar is.

Serveer de soep met gehaktballen met stokbrood.

Populaire blogs

Mijn winkel tips

Bij online kookwinkel Kitchen&More vind je alles voor het bereiden en presenteren van je gerechten en het creëren van gezelligheid. Bestel je voor 20:00, dan kan je morgen al genieten. Meer dan 3000 tevreden klanten geven Kitchen&More gemiddeld een 9,2.

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *