Vandaag speciale gezonde loempia’s van Nicole.
Oelala..Hmm.. heerlijke en bovendien super gezonde ‘’ loempia’s’’. Ik had het over gezond, dus helaas de fituur komt hierbij niet van pas.
Ik vind het onderste gerecht zo lekker! Het kost de benodigde tijd om het voor te bereiden en na het wokken moet je nog een klein beetje handig zijn.
Benodigdheden:
- Wokpan
- Bakjes voor water
- Platte borden
Groenten (naar eigen wens):
- Champignons
- Courgette
- Knoflook
- Rode ui
- Broccoli
- Lenteui
- Knoflook
Bij de Toko:
- Tofu
- Rijstpapier
- Gemalen koriander
- Sojasaus
- Mushroom saus
Bereiding:
Alle groenten en tofu snijd je in kleine stukjes/ reepjes. Dit wok je in de wokpan, ik gebruik hiervoor kokosolie. Als alles een beetje zacht is geworden voeg ik er een klein beetje sojasaus en mushroom saus aan toe. Zout en peper naar wens toevoegen. Na het wokken ga je rollen.
De rijstpapier leg je in een rond kommetje waar het rijstpapier onder water komt te staan. Dit laat je
even staan zodat de velletjes dun worden en gemakkelijk te vullen zijn. Je neemt een velletje op een platte bord en door leg je wat gewokte groenten op. Dan vouw je de boven en onderkant naar elkaar toe en vervolgens de zijkanten. Zorg ervoor dat het velletje goed nat is ander blijft het niet plakken.
Serveer met stokjes en een schaaltje sojasaus. Smakelijk!