Auteur: Eefsfood
Lactose vrije ijsjes zonder toegevoegde suikers waar je ook nog eens eindeloos mee kunt variëren.
Voor mijn banaan/dadel variant heb je nodig:
300 ml soya melk
1 banaan
6 zachte medjoul dadels
1 theelepel kaneel
IJsvormpjes (6 stuks)
Staafmixer bakje
Super simpele soya ijsjes
Zo maak je het!
– Ontpit de dadels en maak er kleinere stukjes van. Doe dit dan in je staafmixer bakje.
– Voeg een scheutje van de soya melk toe en maal het zo fijn mogelijk tot een dik papje.
– Voeg dan nog een scheut melk, de banaan in stukken en de kaneel toe. Pureer alles door elkaar en voeg daarna de laatste melk toe.
– Giet dit mengels in de ijsvormpjes en zet voor minstens een uur of 5 in de vriezer.
– Als je de ijsje eruit haalt kun je ze eventueel nog versieren. Ik dipte ze in soya yoghurt en bestrooide ze met fijngesneden kokos.