Varkenshaas met Champignons

varkenshaas

Inhoudsopgave

Een zeer populair recept wat ook in vele restaurants verkrijgbaar is: de varkenshaas met gebakken champignons of een heerlijke champignon roomsaus. Geserveerd met gebakken aardappeltjes en seizoensgroenten.
Hoe bereid je nou thuis zo’n lekker gerecht? Het is helemaal niet moeilijk!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

– 2 x Varkenshaas
– Zout en peper
– Blokje roomboter
– Olie om in te bakken
– Aluminium folie

De bereiding van de varkenshaas:

Haal de varkenshaas 30 minuten voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Vouw het dunne uiteinde dubbel en zet vast met een prikker voor gelijkmatige garing. Dep droog, bestrooi met zout en peper. Bak rondom krokant in olie en blijf bewegen om aanbakken te voorkomen. Verwarm de oven op 180°C, leg een klontje boter op de varkenshaas, wikkel in aluminiumfolie en bak 12-14 minuten.

Keuze: Maak champignonroomsaus of bak champignons terwijl de varkenshaas in de oven ligt.

De champignon roomsaus ingrediënten:

– 250 ml slagroom
– 200 ml runderbouillon
– 2 teentjes knoflook (uitgeperst of in hele kleine stukjes)
– 2 bakjes champignons
– Peterselie
– 1 sjalot
– 1 eetlepel bloem
– Olie

Bereiding champignon roomsaus:

Fruit sjalotjes en knoflook in een pan. Voeg gesneden champignons toe, breng op smaak met zout en peper en bak tot ze zacht zijn. Meng met een beetje olie en bloem, laat kort bakken. Blus af met runderbouillon en voeg slagroom toe (optioneel: scheutje witte wijn). Laat inkoken tot gewenste dikte. Garneer met peterselie.

Eet smakelijk!

Als je wat anders wilt proberen bekijk dan ook onze varkenshaas met paddenstoelen in rodewijnsaus!

Populaire blogs

Mijn winkel tips

Bij online kookwinkel Kitchen&More vind je alles voor het bereiden en presenteren van je gerechten en het creëren van gezelligheid. Bestel je voor 20:00, dan kan je morgen al genieten. Meer dan 3000 tevreden klanten geven Kitchen&More gemiddeld een 9,2.

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *