Deze verse vis met pikante sojasaus wordt geserveerd met kruidige olijfolie en rozemarijn brood. Vis is natuurlijk super lekker en gezond, maar het is niet altijd makkelijk om het goed te bereiden of om er iets origineels mee te doen. In plaats van je vis simpelweg in de pan te bakken kun je deze vaak rauw eten indien deze goed vers is. De smaak van rauwe zalm is heel anders dan van gebakken of gerookte zalm, zeker het proberen waard!
Aangezien dit erg makkelijk te maken is, is dit voorgerecht perfect voor wanneer je gasten krijgt. Binnen 10 à 15 minuten heb jij iets heerlijks op tafel staan!
Een witte wijn past perfect bij dit gerecht; een Alsace Riesling, een Chablis of een Hautes Côtes de Beaune bijvoorbeeld.
Ingrediënten:
- 3 eetlepels sojasaus
- 5cm wasabi pasta uit een tube
- 4 eetlepels extra vierge olijfolie
- 3 theelepels zeezout mix
- 2 ons gerookte paling
- 2 ons gerookte zalm
- Rozemarijn brood
- Cherrytomaten en basilicum blaadjes (voor de garnering)
- Eventueel toast
Bereiding:
1 – Meng de sojasaus met de wasabi.
2 – Meng de olijfolie met de zeezout mix.
3 – Snijd het rozemarijn brood in stukjes.
4 – Snijd de paling en de zalm in stukjes en drapeer deze op een mooie schaal of op een groot bord.
Opdienen: Leg wat cherrytomaten en basilicum blaadjes op de schaal of het bord ter garnering. Je kunt de sojasaus al over de vis gieten of dit iedereen zelf laten doen. Serveer eventueel met toastjes om de stukjes vis op te leggen, en met in blokjes gesneden rozemarijn brood die je in de olijfolie kunt dopen.
Tip: Voeg niet alle wasabi in één keer toe, proef regelmatig om te kijken of de sojasaus nog naar je smaak is.
Indien je het bij vis wilt houden, probeer dan deze tonijn à la basquaise als hoofdgerecht. Maar je kunt natuurlijk ook overstappen op vlees voor de volgende gang met deze kalfs koteletten met appel bijvoorbeeld.