Auteur: Eefsfood
Benodigdheden (4 personen):
550 gram bospeen
1 flinke aardappel
1200 ml water
1,5 zakje santen (kokos creme)
2 sjalotten
2 tenen knoflook
1 eetlepel tomaten puree
1 theelepel gember poeder
1 theelepel garam masala specerijen
1 bouillonblokje naar keuze
Olijfolie
Peper
Zout
wortel kokossoep
Zo maak je het!
– Wortels goed schoon boenen en in stukken snijden. Schil ook de aardappelen en snijd in even grote stukjes als de wortel.
– Flinke scheut olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Knoflook en sjalot fijn snijden en hierin bakken. Voeg na 2 minuutjes bakken de gember poeder en de garam masala spices toe. Roer dat een door en voeg dan de tomaten puree toe.
– Wortels en aardappel toevoegen. Schenk het water in de pan samen met het bouillon blokje. Deksel op de pan en breng het zachtjes aan de kook.
– Na 20-30 minuten koken haal je te pan van het vuur en pureer je alles met de staafmixer.
– Zet terug op het vuur en voeg dan de santen toe. Roer dit totdat het gesmolten is. Voeg peper toe en ook nog wat zout. En smullen maar!