Yum Yum Saus

Inhoudsopgave

Tijdens mijn vakantie in Amerika heb ik een geweldige saus gegeten bij een Japans restaurant. Echter was het onmogelijk om er achter te komen wat er in deze zogenaamde « white sauce » of « Yum Yum Sauce » zit, ze deden er allemaal heel geheimzinnig over.

Gelukkig is het mijn ouders gelukt de saus na te maken, en omdat het zo lekker is willen we dit recept graag met jullie delen.

Verras je vrienden en familie met deze heerlijke saus die echt overal bij past!

Ingrediënten:

  • 315 ml Hellman’s Mayonaise
  • 65 ml water
  • 1 theelepel Tomaten puree (geen ketchup)
  • 1 theelepel gesmolten ongezouten boter
  • 1 theelepel knoflook poeder (iets minder kan, afhankelijk van je smaak)
  • 1 theelepel witte suiker
  • ½ theelepel paprika poeder
  • ½ theelepel Cayennepeper (iets meer of minder mag ook)

Bereidingswijze:

1 – Alles bij elkaar doen in een schaal en met een garde roeren tot een egale emulsie is ontstaan en alles goed is verdeeld (geen staafmixer gebruiken)

2 – Overgieten in een saus flesje en daarna minimaal 6 uur in de koelkast voor gebruik zodat de smaken zich verder kunnen verdelen in de saus

Het flesje is zeker een week houdbaar in de koelkast

Serveren bij:

Deze saus is heerlijk bij zalm, rijst, biefstuk, kip en ja eigenlijk overal wel bij. Zelfs als dipsaus is het geweldig.

Tip:

Gebruik Hellman’s mayonaise voor de beste smaak (verkrijgbaar bij de grote supermarkten). Indien deze niet voorradig is gebruik dan een mayonaise met zo weinig mogelijk mosterd erin.

 

Zie hier het recept voor de nasi.

Yum Yum Saus
Yum Yum Saus
Zalm, nasi en yum yum saus
Zalm, nasi en yum yum saus

Populaire blogs

Mijn winkel tips

Bij online kookwinkel Kitchen&More vind je alles voor het bereiden en presenteren van je gerechten en het creëren van gezelligheid. Bestel je voor 20:00, dan kan je morgen al genieten. Meer dan 3000 tevreden klanten geven Kitchen&More gemiddeld een 9,2.

Nieuwe blogs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *