Deze zoete salade is kleurrijk en vol met verschillende smaken. De honing, bietjes, maar vooral de peperkoek geven een heerlijke zoete smaak maar toch blijft het een zeer gezond voorgerecht.
Bij deze salade zal een witte wijn of een rosé het beste smaken, zo kun je een zoete witte Sauternes uit Bordeaux, een witte Sancerre, of een Côtes de Provence rosé proberen.
Neem indien mogelijk ingrediënten uit eigen tuin of haal ze bij een boerderij in de buurt. Wanneer dit niet kan kun je natuurlijk het beste voor biologische sla, groenten en kaas gaan.
Wat heb je nodig?
- Batavia sla
- Rode kool
- Bieten
- Rode paprika
- Kaas (bijvoorbeeld Gouda of Leerdammer)
- Stokbrood
- Geitenkaas
- Honing
- Thym
- Olijfolie
- Balsamico azijn
- Peperkoek
Bereiding:
1 – Snijd een aantal plakjes stokbrood en leg een plakje geitenkaas op elk stukje. Leg deze een paar minuten in de oven tot de geitenkaas begint te smelten.
2 – Snijd de bieten in plakjes, de rode kool en paprika in reepjes en de kaas in blokjes.
3 – Meng nu de sla met de gesneden ingrediënten.
4 – Zodra de geitenkaas begint te smelten haal je de plakjes stokbrood uit de oven en leg je deze op de salade. Doe een paar druppels honing en wat thym op de geitenkaas.
5 – Maak een dressing van 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel Balsamico azijn.
6 – Om het helemaal af te maken leg je een stukje peperkoek op de salade of op de rand van het bord.
Als hoofdgerecht na deze zoete salade kun je bijvoorbeeld deze steak tartare maken of deze heilbot met tomaat uit de oven.
Deze stroopwafel cake zal je diner helemaal compleet maken!