Deze pannenkoeken zijn snel klaar en je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig! Perfect als ontbijt op een vrije ochtend of als gezond tussendoortje. Want ja, deze pannenkoeken zijn gewoon super gezond! Deze pannenkoeken kun je ook koud eten, lekker voor op school, op het werk, als toetje of voor na het sporten. |
Ingrediënten (voor 1 persoon):
- 1 banaan
- 2 eieren
Bereiding:
1 – Mix de banaan en de 2 eieren in een blender of met een vork. Als je een vork gebruikt prak dan eerst de banaan fijn tot deze papperig is en meng dit dan met de 2 eieren.
2 – Verwarm een pan met een heel klein beetje boter of olie. Na dat de boter is gesmolten of de olie warm is neem je een velletje keukenpapier dat je op frommelt, hiermee kun je de boter of olie over de pan verdelen en het overtollig vet verwijderen.
3 – Wanneer de pan goed warm is kun je beginnen je pannenkoeken te bakken. Maak rondjes van ongeveer 6 à 7 cm en zorg dat deze niet al te dik zijn (ong. 3 à 4 mm). Wanneer de bovenkant droog wordt en de onderkant goud bruin is kun je ze omdraaien. Ze zijn klaar wanneer ze aan beide kanten goudbruin zijn.
4 – Serveer ze warm of koud.
Je hoeft geen suiker toe te voegen want door de banaan zijn deze simpele pannenkoeken al lekker zoet.
Tip: Voeg wat kaneel, cacaopoeder, brinta, havermout of iets anders lekkers toe.
Heb je de smaak te pakken? Probeer ook eens deze gezonde boekweitpannenkoekjes